Vaša sreča je v veliki meri odvisna od vaših navad. Bodite pozorni na teh deset navad:

Čakanje na prihodnost

Govorjenje samemu sebi:» Srečen/na bom, ko…« je ena izmed njih. Prevelik poudarek dajete prihodnosti. Osredotočite se na srečno sedanjost.

Zapravljanje časa in energije za nepomembne stvari

Obstaja mnogo raziskav, ki dokazujejo, da materialne stvari ne kupijo sreče. Raje dajte prednost pomembnim stvarem v življenju(prijatelji, družina,…).

Zadrževanje doma

Ko ste nesrečni, se zelo radi izogibate drugim ljudem. To je zelo velika napaka, saj je druženje, čeprav vam v tistem trenutku mogoče ne paše, zelo priporočljivo. Ko zaznate, da vas nesreča dela antisocialne, pojdite ven in se zabavajte, razliko boste opazili takoj.

Igranje žrtve

Ne smilite se sami sebi in ne utapljajte se v občutku brezupja. Saj v tem primeru najverjetneje ne boste izboljšali stvari.

Pesimizem

Ko pričakujemo slabe stvari, se po navadi te tudi uresničijo. Prisilite se gledati zgolj gola dejstva in spoznali boste, da stvari niso tako slabe, kot se na prvi pogled zdijo.

Pritoževanje

Z nenehnim pritoževanjem, sami sebi potrjujete svoja negativna prepričanja, kar vodi v spiralo brezupja.

Napihovanje stvari

Slabe stvari se dogajajo vsem ljudem, ne dovolite, da vas majhne stvari preveč potrejo.

Pometanje problemov pod preprogo

Ko se srečate s problemom se z njim soočite. Če ga boste predolgo ignorirali, se bo problem še povečal in z njim tudi občutek nemoči .

Neizpopolnjevanje

Nesrečni ljudje zelo radi vidijo, da se jim stvari zgodijo same od sebe. Namesto da bi si zastavili cilje, se izpopolnjevali, le čakajo in se čudijo zakaj se stvari nikoli ne spremenijo.

Primerjanje z drugimi

Ljubosumnost in zavist sta kompatibilni z nesrečo. Če se primerjate z drugimi, je čas da s tem prenehate, saj vas to lahko naredi zelo nesrečne.


Najtežja soočenja s hitro rastjo podjetja Stekleničita svež zrak in ga prodajata na Kitajsko

Leave a Reply