Podjetja, ki želijo zmanjšati mesečne stroške za tiskanje lahko najamejo pisarniški tiskalnik ali več njih pri ponudniku storitve, ki zagotavlja brezskrbno tiskanje za nemoteno delo v pisarnah. Novejši modeli najetih printerjev nudijo hitro in zmogljivo printanje in so s svojimi funkcijami namenjeni tako za bolj obremenjena delovna mesta kot za pisarne, ki natisnejo le nekaj izpisov na dan.

Podjetje lahko najame barvni printer ali pa osnovni paket, ki nudi printer s črno belimi izpisi. Fiksna mesečna najemnina pa je odvisna od povprečnega števila mesečnih izpisov. Zato so paketi po meri prilagojeni potrebam po tiskanju v pisarni. Ta način zaračunavanja najema za uporabo tehnologije pa posledično vpliva na nižje stroške, saj podjetje plača le tiste storitve in funkcije, ki jih potrebuje.

Pisarniški tiskalnik na brezplačnem preizkusu

Organizacija se pred podpisom ne zavezujoče pogodbe s ponudnikom storitve najema lahko odloči za brezplačen preizkus tehnologije za tiskanje. Glede na testno obdobje z uporabo naprav se podjetje lažje odloči, kateri paket in katera naprava najbolj ustreza potrebam po tiskanju v pisarni. Pri izbiri tehnologije pa podjetju pomagajo tudi strokovnjaki, ki svetujejo o najbolj primerni napravi za delovno okolje.

Vsak paket je prilagojen potrebam podjetja in količini mesečnih barvnih in črno belih izpisov. Pri tem ponudnik storitve pred namestitvijo opreme izvede analizo stanja tiskanja v podjetju. To zagotavlja tudi optimizacijo tiska in zmanjšanje stroškov na mesečni ravni. Tehnični delavci pa printer namestijo v roku enega do dveh dni po sklenitvi pogodbe.

Za pisarniški tiskalnik ni potrebno kupovati kartuš

Izdatno zmanjšanje stroškov tiskanja omogoča brezplačna uporaba kartuš s tonerjem. To pomeni, da je v fiksno mesečno najemnino zajeta uporabe kartuše, ki nudi črno belo in/ali barvno printanje. Cena barvnega in črno belega tiska ostaja enaka, saj ponudnik storitve nudi posebno tehnologijo izpisovanja na papir z neomejenim dotokom črnila.

Tako nakup kartuše ni potreben. Podjetju se prav tako ni potrebno ukvarjati z zalogami kartuš. Ko se kartuša za printer izprazni, jo tehnični delavci ponovno napolnijo s črnilom. To posledično tudi zmanjšuje odpadni material in prispeva k bolj čistemu okolju.

Znižanje stroškov tiskanja z brezplačno servisno podporo

V fiksno mesečno najemnino je zajeta tudi servisna in tehnična podpora, zato lahko podjetje na tem področju dodatno prihrani. V servisne storitve za pisarniški tiskalnik ali multifunkcijsko napravo je zajeta namestitev strojne in programske opreme, redni servisni pregledi ter brezplačna popravila morebitnih okvar in napak, ki jih serviserji popravijo v najkrajšem možnem času.


Kam investirati za dober pasivni prihodek? Enostavno izstavljanje e računa v računovodskem programu