Kako pomembno vlogo ima razvoj tehnologije na poslovanje, nam pove podatek, da že skoraj ni več podjetja, ki ne bi uporabljalo elektronsko poslovanje. Še vedno pa je nekaj podjetij, ki zaostajajo pri nadgrajevanju tovrstne tehnologije, ki ji danes pravimo e računi.

 

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste spregledali račune? Vsem se je že zgodilo, da se kakšen račun pomeša med ostalo prejeto pošto ali pa nekako kar zaide me vsiljeno pošto. No, vse to je lahko zgodovina.

E računi so že kar nekaj časa prisotni na trgu. Zveni kot da govorimo o nekakšni rock skupini. Pa vendar. Gre za tehnologijo, ki pospeši tako izdajanje in prejemanje računov kot njihovo plačevanje. Tehnologija in logika je naravnana na principu hitrega in brez zamudnega prenosa plačila storitev oziroma stroškov, ki jih kot podjetnik imate pri poslovanju.

No, če ste podjetnik, ki rad malce bolj poskrbi zase na račun drugih, potem e računi zagotovo niso za vas. Vsekakor šalo na stran in poglejmo kaj je tako prednostnega, da to enostavno morate imeti.

Omogočajo vam hitro in enostavno plačevanje vseh prejetih računov. Deluje tako, da se računi, ki so vam izstavljeni, samodejno shranijo v vašo spletno banko. Tam se račun tudi zabeleži, podatki o pošiljatelju pa se samodejno zapišejo v obrazec za plačilo oziroma nakazilo. Torej, lahko rečemo, da gre za zelo hiter vnos podatkov, kajti podatki o prejemniku se praktično sami zapišejo. Ni bojazni, da bi karkoli spregledali ali pa celo zgrešili prejemnika.

Do e računa se najlažje dokopljete tako, da obiščete vašo banko, kjer vam uredijo vse potrebno. Seveda morate obvezno imeti še spletno banko, kar pa kot podjetnik zagotovo imate. Če pa spletne banke še nimate urejene, potem pa hitro po tem članku na banko in postanite rock zvezda vašega e računa.


Poročni snemalec oz. snemalno podjetje mora imeti dovolj izkušenj Zakaj je najem pisarne pomemben in kaj vpliva na odločitev o izbiri lokacije vašega poslovnega prostora?