Negotove razmere v gospodarstvu običajno kličejo po dodatni previdnosti pri investicijah. Odločamo se za zanesljive opcije z minimalnim tveganjem, ena izmed možnosti pa tudi v takšnih razmerah ostaja investicija v posojila. Prav ta rešitev je priporočljiva za tiste, ki ne želijo tvegati in bi radi svoja sredstva kar se da varno naložili. Pričakujemo namreč lahko odličen učinek, tudi če imamo opravka z negotovimi gospodarskimi razmerami.

Vsekakor je v času gospodarske negotovosti pametno izbirati med investicijami z nizkim tveganjem, izkoristimo pa tiste priložnosti, ki se pojavljajo sproti. Izbire so odvisne od posameznika, vsak se bo moral sam odločiti za tisto, ki najbolj ustreza njegovim interesom. Če ciljamo na dolgoročno varčevanje in pasivni prihodek, potem je investicija v posojila gotovo smiselna možnost, bržkone celo ena izmed najboljših.

Investicija v posojila in alternative z nizkim tveganjem

Pozorni smo predvsem na stopnjo tveganja, ki jo imajo investicije v danih razmerah. Nekatere investicijske možnosti so dobro znane prav po minimalnem tveganju in jim lahko tudi v negotovih razmerah načeloma zaupamo, drugače je pri drugih investicijah, ki tudi s stopnjo tveganja odražajo gospodarsko stanje.

Investicija v posojila je varna izbira, saj so posojila ustrezno zavarovana. Vsaj investitor prispeva v zavarovalni sklad, iz katerega se financirajo morebitna problematična posojila, zato ni tveganja za izgube. Pri običajnem delovanju sistema pa seveda pričakujemo neposredno plačilo posojil, kar obljublja zanesljiv prihodek.

S tega vidika imajo zavarovana posojila veliko prednost v primerjavi z drugimi podobnimi opcijami, vseeno pa lahko pobrskamo tudi med temi. Omeniti moramo vsaj še bančne depozite, ki so v negotovih gospodarskih razmerah vedno priljubljena opcija – imajo namreč minimalno tveganje, ponujajo pa jih zanesljive banke. Razlika je le v tem, da pri depozitih ne moremo pričakovati primerljivih donosov, investicija v posojila ponuja bistveno boljše zaslužke.

Kaj obljublja investicija v posojila?

V praksi imamo opravka z različnimi posojili, v katera lahko investiramo. To pomeni, da lastnosti teh investicij niso vedno povsem določene oziroma ne moremo na splošno reči, kakšna bodo tveganja in kakšne donose lahko pričakujemo. O tem se seznani vsak investitor pri izbiri posojil, ki so na razpolago.

Vsekakor pa ob nizkem tveganju investicija v posojila obljublja dokaj visoke donose, vsaj v primerjavi z bančnimi depoziti. Je kot nalašč za dolgoročno varčevanje, saj ima zadovoljivo obrestno mero, ki lahko dosega tudi okoli 8% na letni ravni ali več, obenem pa smo dokaj fleksibilni in nimamo opravka s penali, če denar potrebujemo pred iztekom časovnih rokov investicije. V negotovih gospodarskih razmerah je takšna kombinacija prednosti vsekakor zelo atraktivna.

Kako začeti?

Investiranje je zahvaljujoč sodobnim investicijskim platformam precej enostavno. Vse lahko opravimo kar preko spleta ali mobilne aplikacije. Ko ustvarimo račun in potrdimo identiteto, imamo popolno svobodo pri izbiri ugodnih investicijskih možnosti. Najdemo lahko različna posojila, ki se razlikujejo v stopnji tveganja in ponujenih donosih, tako da imamo nad učinkom investicije dejansko nadzor sami. S spretnim investiranjem lahko to dobro izkoristimo in na dolgi rok pričakujemo odlične učinke, ki jih investitorjem prinaša investicija v posojila preko elegantnih investicijskih platform.


Iščem računovodski servis z najboljšo ponudbo Sadje na delovnem mestu