Tiskanje je proces, ki se ga veliko ljudi poslužuje na dnevni ravni tako v zasebne kot poslovne namene. Prav zato je smiselno, da to področje organiziramo na način, da bi čim bolj oklestili vse stroške, ki jih imamo z nakupom papirja in črnila. Kako se lahko tega lotimo?

Razmislite že pred nakupom tiskalnika

Seveda obstaja veliko načinov, kako lahko privarčujemo na področju tiskanja s katerim koli tiskalnika. Vendar pa prav pravilna izbira tiskalnika pomembno vpliva na to, kako bomo pri tem uspešni. Če izberemo tiskalnik, ki je kar najbolj prilagojen našim potrebam po tiskanju, bo to zadetek v polno. Tako je treba gledati na več faktorjev. Najprej se vprašajmo, kakšno tiskanje bomo izvajali v največji meri. Potrebujemo tiskalnik bolj za črno-bele dokumente ali imamo namen tiskati tudi slike in fotografije? Torej si kupimo temu primeren tiskalnik.

Potem moramo vedeti, koliko strani približno bomo natisnili na mesec. Skladno s tem izberemo tiskalnik, ki bo omogočal take kapacitete. Bodimo pozorni, koliko strani je na ogledanem tiskalniku priporočljivo natisniti na mesec. Nato skušajmo te vrednosti ne preseči, sicer se bodo povečale možnosti za razne okvare, progresivno pa se bodo povečali tudi stroški.

Kaj lahko naredimo na dnevni ravni?

Ko tiskalnik enkrat že imate, pa lahko tudi marsikaj naredite za znižanje stroškov na tem področju. Odločite se za avtomatsko obojestransko tiskanje, saj boste tako prepolovili stroške s papirjem.

Priporočljivo je, da izberete ekonomični način tiskanja. To pomeni, da bo v postopku uporabljene manj barve kot sicer. Prav tako bo proces potekal hitreje.

Seveda je smiselno, da se vsakič, preden se lotite tiskanja, vprašate, če je to sploh potrebno. Če nameravate dokument zgolj enkrat pregledati, potem to ni smiselna poteza. Raje to naredite kar prek računalniškega ekrana. Če pa nameravate dokument komu poslati, se raje odločite za posredovanje prek elektronske pošte. Tako boste stroške bistveno zmanjšali.


Blagovna znamka in njena registracija Kako se izterjave lotevajo agencije?