Ker na delovnem mestu preživimo večji del dneva, je pomembno, da so vzpostavljene zdrave navade v službi, zato da lahko dobimo moč in energijo za opravljanje delovnih obveznosti, poleg tega pa skrbimo za zdravje in dobro splošno počutje. Med drugim je naloga vodstva tudi v tem, da zaposlenim nudi zdravo okolje, tudi kar se tiče dostopa do uravnotežene prehrane.

Sveže sadje in zelenjava nudita najboljšo izbiro za zdravo prehranjevanje na delovnem mestu, saj živila vsebujejo veliko vitaminov, mineralov in drugih hranil, ki jih telo potrebuje. Za zajtrk si tako lahko namesto kave privoščimo sveže iztisnjen smoothi, za kosilo solatni krožnik z raznovrstnimi sestavinami, za malico pa pojemo sezonsko, lokalno pridelano ali tropsko sadje.

Zdravje v pisarni s košaricami sadja

Številna podjetja za promocijo zdravja na delovnem mestu poskrbijo tako, da svojim zaposlenim omogočijo sveže sadje, ki ga lahko naročijo v različno velikih košaricah in zabojčkih. Izbira sadja je velika, pri tem pa lahko podjetje izbere določeno vrsto sadja, kot so banane, marelice, borovnice, jabolka in drugo. Cena zabojčka se obračuna glede na količino in težo.

Zdrave navade v službi so pomembne tudi zato, ker velikokrat med malico posegamo po nezdravi prehrani, kot so razni piškoti, čokoladice in druga sladka in kalorična hrana iz najbližjega avtomata. S tem se prično nabirati kilogrami, mi pa se vedno slabše počutimo, saj sladkor in nasičene maščobe ne vplivajo dobro na prebavo in dobro počutje. Zato je sadje zelo zdrav in hranilen prigrizek, po katerem lahko posežemo kadarkoli med delovnim časom.

Smoothiji za dober začetek dneva

Zdrave navade v službi lahko vzpostavimo tudi tako, da namesto jutranje kave, ki ima slab učinek na prazen želodec, saj vpliva na proizvajanje prekomerne želodčne kisline, spijemo osvežilen smoothi, ki je sveže iztisnjen in vsebuje veliko hranilnih snovi iz sadja in zelenjave. Smoothiju lahko dodamo tudi druge zdrave sestavine, kot je ingver.

Kasneje, ko postanemo že nekoliko izčrpani in utrujeni ter potrebujemo dodatno energijo za dokončanje delovnih nalog pa lahko namesto energijske pijače, ki je polna sladkorja, aditivov in drugih nezdravih snovi, spijemo popoldanski smoothi, ki nas bo podkrepil z dodatno energijo, zato da bomo lahko ostali osredotočeni do konca delovnega dne. Za zdrav popoldanski prigrizek pa lahko izberemo oreščke, ali pa se posladkamo s suhim sadjem.

Ažurna dostava sadja v pisarno

Če bi želeli vsak dan ali nekajkrat na teden jesti sadje, nam ni potrebno zaviti v trgovino in sadje kupiti tam. Podjetje se namreč lahko odloči za storitev dostave sadja neposredno v pisarno. Naročilo lahko odda preko spleta, pri čemer izbere standardni paket oziroma košarico sadja, ali pa izbere količino in vrsto sadja po meri.

Naročilo je hitro obdelano, dostavljalci pa dostavijo zabojček sadja kar v pisarno. Plačilo za storitev se lahko izvrši takoj ob dostavi ali pa se podjetje dogovori za mesečno izstavitev računa. S tem bo za zdrave navade v službi poskrbljeno, zaposleni pa bodo lahko po zdravi prehrani posegali kadarkoli med delovnim časom. Zdravi zaposleni pa smo tudi bolj produktivni ter manj bolehamo za prehladi in sezonskimi gripami.


Ugodni zobni implantati za zdravljenje manjkajočih zob Zavarovanje terjatev za finančno stabilno poslovanje