Zdravje in sreča na delovnem mestu je odraz zdravih in zadovoljnih zaposlenih, ki so zaradi tega tudi bolj produktivni, bolj osredotočeni na delovne naloge in čutijo večjo pripadnost podjetju. Zato je pomembno, da podjetja izvajajo različne ukrepe, ki skrbijo za to, da se bodo delavci v podjetju dobro počutili.

Obstaja več različnih načinov, kako podjetja to lahko dosežejo. Med delovnim časom lahko organizirajo krajše športne aktivnosti, kot je na primer razgibavanje, ali pa se odločijo, da bodo zaposlenim omogočila zdravo prehrano v obliki košaric okusnega sadja in zelenjave, svežih smoothijev in polnovrednih oreščkov. Vse to pa je mogoče naročiti kar preko spleta s hitro dostavo zabojčkov v pisarno.

Zdravje in sreča v službi odganjata bolniške odsotnosti

Vitamini in minerali v zdravi prehrani, kot je sadje in zelenjava, poskrbijo za dober imunski sistem, ki je kos sezonskim prehladom, gripam in drugim obolenjem. Z zdravim prehranjevanjem se zaposleni lahko izognejo marsikateri bolezni, zato tudi manj koristijo bolniške odsotnosti. To pomeni, da podjetju ni potrebno iskati nadomestnih delavcev za čas bolniške odsotnosti, prav tako pa se podjetju znižajo stroški, saj je potrebno kratkotrajno bolniško odsotnost plačati v skorajda polni bruto osnovi plače.

Zdrava pisarna je bolj produktivna

Sveže sezonsko sadje in zelenjava, predvsem pa smoothiji, katerim je dodan še ingver, cimet in druge bogato hranilne sestavine, na naraven način povečujejo raven energije, v primerjavi s kavo in energijskimi pijačami, ki nudijo le kratkotrajen dvig energije, vendar pa na dolgi rok povzročajo tesnobo, razdražljivost in povečujejo kilograme, saj imajo energijske pijače kar veliko sladkorja. Zaposleni pa si z zdravim prehranjevanjem dvignejo energijo, ko jo najbolj potrebujejo, še posebej ob dolgih delovnikih, in so zato tudi bolj produktivni in lahko naredijo več v krajšem času.

Zdravje in sreča krepita timski duh v pisarni

Ko so zaposleni bolj zdravi in se dobro počutijo v svoji koži ter imajo več energije za delo, se hkrati krepi tudi timski duh in morala ekipe, kar ustvarja dobro delovno klimo, kjer si sodelavci med seboj pomagajo in sodelujejo pri projektih nalogah. Zato so košarice sadja idealne, da jih podjetje postavi v nek skupni prostor ali na mizo v prostoru, kjer se zaposleni nato lahko družijo ob krajših odmorih in tako dobijo priložnost za klepet in povezovanje. Včasih so to funkcijo združevanja opravljali kavni avtomati, danes pa postaja vse bolj priljubljeno ekološko sadje v zabojčkih, ki ni le zdravo, ampak tudi okusno.

Zdravi zaposleni imajo več idej in so bolj kreativni

Zaposleni, ki se na delovnem mestu zdravo prehranjujejo in s sadjem, zelenjavo in oreščki dobijo v telo vse hranilne snovi, se boljše počutijo, lažje in hitreje razmišljajo, niso utrujeni in imajo veliko delovne energije. Zdravje in sreča na delovnem mestu zato vplivata na to, da imajo zaposleni več idej in so bolj ustvarjalni in hitri pri opravljanju delovnih nalog.


Zakaj elektronski račun pridobiva na veljavi v sodobnem poslovanju? Kaj je dobaviteljski faktoring in zakaj ga podjetja uporabljajo?