Mini blagajna je aplikacija, ki jo je izdala finančna uprava republike Slovenije, v nadaljevanju FURS.

Komu so mini blagajne namenjene?

Mini blagajne so namenjene podjetnikom, ki izdajo malo računov. Govorimo do približno 10 računov na dan, kar se morda sliši veliko, ampak v kolikor imate dejavnost, kjer vas dnevno obišče kar nekaj strank potem to zagotovo presežete.

Kako delujejo?

Mini blagajne za svoje delovanje potrebujejo internetno povezavo, tako kot pri davčnih blagajnah. Internetna povezava omogoča povezavo s FURSOM. Katero napravo za povezovanje boste uporabljali pa je čisto vseeno. Uporabljate lahko prenosno računalnik, stacionarni računalnik ali pa tudi tablico. Ker pa verjetno uporabljate različne operacijske sisteme je tudi za to poskrbljeno. Aplikacija deluje na tako na Windows sistemu kot na OSX ter na sistemih za pametne naprave kot so Android. Ne smete pa pozabiti še na to, da boste potrebovali tiskalnik, ki vam bo omogočil kar se da kakovosten izpis, kajti na računu bo tudi črtna koda.

Kakšni so pogoji uporabe mini blagajne?

Uporaba mini blagajne je je zelo enostavna in brezplačna. Pred samo uporabo boste morali pridobiti namensko digitalno potrdilo. Mini blagajne so na voljo od 2. januarja 2016. Za uporabo mini blagajne veljajo popolnoma enaka pravila kot za davčno blagajno. Naprava s katero boste izdajali račune se ne bo smela nahajati v istem poslovnem prostoru, natančneje se ne bo smela uporabljati v istem prostoru, kot je vezana knjiga računov. Pomembno je omeniti, da izdaja računov ne bo avtomatizirana. To pa v praksi pomeni, da boste morali postavke računa vnašati ročno, ampak nikar se ne bojte, teh tako in tako ne bo veliko, če ne mini blagajna ni za vas.


Barvno tiskanje je ključno za privlačno ponudbo podjetij Pet navad, ki naj vam postanejo rutina!

Leave a Reply