Barvni tiskalnik je v novodobnih časih obvezna oprema vsakega doma in pisarne. Nudi nam možnost, da dokumente iz elektronske oblike pretvorimo v klasično papirnato obliko in na tak način dokumente fizično shranimo, podpišemo, podrobneje pregledamo, jih delimo s sodelavci ali jih damo poslovnim partnerjem.

Izbira tiskalnikov je precej pestra. Verjetno je naš cilj, da bi dobili čim boljo napravo za čim nižjo ceno. Vendar že star pregovor pravi: malo denarja, malo muzike, kar pomeni, da če želimo kupiti res kvalitetno napravo, bomo morali tudi seči globlje v žep. Ni pa to nujno, če se odločimo za najem namesto nakupa. Če najamemo želeno napravo pri izbranem ponudniku, se izognemo začetni investiciji. Plačujemo samo mesečno najemnino, kar je precej nizek in sprejemljiv strošek.

Katere so še prednosti najema barvnega tiskalnika?

Kot smo torej že omenili, z najemom tiskalnika oklestimo stroške in se izognemo začetni investiciji. Ni pa to edina prednost. Poleg tega pridobite še druge ugodnosti. Recimo to, da lahko napravo kadarkoli zamenjate za kakšno drugo. Če se torej pojavi novejši model, ki si ga bolj želite, boste obstoječo napravo enostavno vrnili in zamenjali z želeno.

Z najemom barvnega tiskalnika pa si hkrati zagotovite tudi brezskrbnost. Na mesec v kompletu dobite še določeno količino črnila, tako da se vsaj delno lahko izognete tovrstnim stroškom. Poleg tega pa nimate nobenih skrbi glede servisa. Če se tiskalnik pokvari, vam bo na pomoč takoj priskočil strokovnjak, ki vam bo brezplačno uredil zadevo. Če bodo na voljo, vam bo omogočil tudi določene nadgradnje naprave.

Tako bo vaše tiskanje brezskrbno. Na napravo ne boste dolgoročno vezani, prihranili pa boste tudi številne stroške. Tako je najem tiskalnika za marsikoga dobra odločitev. Poleg tega pa naredite še nekaj dobrega za okolje, saj se s tem, ko se čedalje več ljudi odloča za najem naprave, pomembno zamnjša količina odpadkov v okolju. Vsak tiskalnik je namreč izrabljen do konca in se ga stran ne meče predčasno, kot to velikokrat naredimo sami.


Za koga je factoring? Naj se odločim za enostavno knjigovodstvo?