Naslov vašega podjetja odraža vašo poslovno profesionalnost. Če menite, da vaš naslov ni dovolj unikaten, nikar ne obupajte. Najem sedeža je rešitev za vašo dejavnost.

 

Ob registraciji podjetja morate poleg osebnih podatkov, davčne številke, naziva podjetja, številke dejavnosti navesti še naslov vašega podjetja. V kolikor boste dejavnost opravljali kar od doma, potem boste morali v primeru, da niste lastnik nepremičnine, prinesti pri notarju overjeno izjavo lastnika, iz katere bo razvidno, da se strinja, da svojo dejavnost registrirate na tem naslovu. Čisto možno je, da naletite na komplikacije. Velikokrat se lahko zgodi, da se lastnik ne strinja z vašo dejavnostjo, bodisi je prehrupna ali pa enostavno, ne želi imeti opravka s tem. Kar je precej razumljivo, saj lastnik nepremičnine nekako jamči za vaše podjetje. To pa pomeni, da v primeru  ne plačevanja prispevkov in ostalih stroškov, vaše breme pade na lastnika nepremičnine, na kateri je registriran sedež vašega podjetja. To sicer bolj drži za samostojne podjetnike. Za d.o.o. je postopek precej drugačen.

Da se ognete tovrstnim težavam in nesoglasjem, ki vas le ovirajo pri vašem poslovnem uspehu, predlagamo, da si omogočite najem sedeža pisarne nekje drugje. Danes si lahko omogočite najem tako imenovane virtualne pisarne. Kar nekaj je podjetij, ki vam ponujajo najem takšne pisarne. To pa pomeni, da vašo dejavnost še vedno lahko opravljate od doma, le sedež podjetja je nekje v oblaku. Podjetje, ki vam omogoči virtualno pisarno, vam redno pošilja vsa obvestila, ki jih pošiljatelj pošlje na naslov vašega podjetja. Hkrati pa vam tudi ureja telefonske klice in skrbi, da vsi stiki z vašimi strankami pridejo do vas. Ker pa lahko vaša dejavnost zadeva tudi srečanje s strankami, potem vsekakor razmislite v smeri najema sedeža podjetja nekje v samem mestu. Tako boste tudi konkurenci dali jasen signal, stranke pa vas bodo zato bolj cenile. Saj se bodo z vami lahko pogovarjali tudi o bolj diskretnih zadevah, kjer pa bodo želeli privatnost.


Barvni printer je odgovor na vprašanje "Kako biti opažen?" Popestrite si poročni video s posnetki iz zraka