Ponudnikov poslovnih računov je ogromno in vsaka ponudba je od prejšnje nekoliko drugačna. Najbolj primerno je, da si preberemo vse, se mogoče na banke obrnemo še osebno z vprašanji, da se bomo pametno odločili. Menjava banke kasneje v času poslovanja je seveda mogoča, ampak tudi veliko bolj zakomplicirana kot v začetku, ko še ni potrebno javljati sprememb na tisoč in eno mesto ter spreminjati podatkov na poslovnih dokumentacijah.

Obveznost

Brez poslovnega računa poslovanje ni možno. Zato je poslovni račun korak na podjetniški poti, ki se mu ne moremo izogniti in se ga moramo lotiti že v samem začetku. V določenih primerih celo preden bomo podjetje registrirali.

Pravila

Poslovni račun mora biti odprt v Republiki Sloveniji, lahko jih je več in vsak naslednji je lahko odprt tudi v tujini. Vsak račun poslovne narave pa mora biti javno znan. Če se tega ne držimo, nas lahko hitro doleti globa od 800 do 10.000 €.

Različnosti ponudb

Ponudbe bank se razlikujejo v marsikaterih točkah. Nekatere ponujajo možnost finančnega svetovanja, nekatere se ponašajo z izredno individualnim načinom poslovanja s podjetniki, nekatere pa izpostavljajo svoje tesno sodelovanje s podjetniškim skladom. Seveda je vse odvisno od tega, kaj bo nam največ pomenilo. Če ima naše podjetje finančnega svetovalca, se moramo glede tega sigurno obrniti tudi nanj, predvsem, ker mu zaupamo in ker se na tovrstne zadeve spozna najbrž bolje od nas samih. Seveda pa preverite tudi, kakšne ugodnosti v tistem obdobju, ko boste odprli račun, ponujajo določene banke, v primeru, da vam je kakšna od ugodnosti posebej všeč, pa naj vas ne zanese takoj k tistem ponudniku, če vam tudi splošni del ponudbe ni ustrezen. V takem primeru je bolje oditi na osebni sestanek k najbolj primerni banki in z veliko mero upanja omeniti ugodnost, ki vam jo omogoča drugi ponudnik. V najboljšem primeru bo tudi ta banka pripravljena ugoditi vašemu predlogu.


Znaki, da ste rojeni za vodjo a jih ne opazite. Začetek poti v podjetništvo - kako ustanoviti podjetje?

Leave a Reply