Poročni video je edina zadeva, ki za vedno ohranja spomin na poročni dan. Zato so številni pari pripravljeni posvetiti veliko pozornost izbiri snemalne ekipe. Na poroki poročni snemalec nosi veliko breme na sebi in svoji ekipi, saj se snemalna oprema zelo hitro razvija in če želi ekipa doseči nenadomestljivo slavo, mora biti v koraku s časom. Vsekakor ena od novosti na tem področju je snemanje iz zraka – ‘a must have’ med snemalci.

Zakaj pa je snemanje iz zraka tako posebno? Poleg navadnih kamer, ki posnamejo dogajanje pri tleh, danes imate možnost posneti celotno poroko iz zraka. Ravno to da drugačen izgled celotnemu posnetku in nekaterim da občutek, kot je Hollywood imel prste vmes.

S pomočjo drona, ki ga poročni snemalec nadzira s tli, se lahko posname kraj poroke in njegovo okolico. Ravno iz tega razloga je potrebno preveriti zakonodajo države, v kateri se odvija poročna slovesnost, saj bi lahko bilo tovrstno početje ilegalno, če poročni snemalec ne bi imel določenih certifikatov.

Slaba stran dronov je ta, da so precej glasni in če pristanejo v napačnih rokah, so lahko tudi nevarni. Primerni so predvsem za poroke na prostem. Vsekakor pa je ponudba, ki vključuje snemanje iz zraka, precej draga, saj gre za precej kompleksen scenarij.


Najem sedeža je korak k profesionalnosti podjetništva. Alaska Air kupila letalsko družbo Virgin America za 2,6 milijarde dolarjev