Snemanje poroke, predvsem kadar gre za celodnevno snemanje in ne zgolj za snemanje obreda, zahteva kar nekaj koncentracije pa tudi fizične pripravljenosti. Poročni snemalec tako zagotovo ne more biti vsakdo. Morda se vam sicer zdi, da bi lahko vaš sorodnik, ki se ljubiteljsko ukvarja s snemanjem, nalogo opravil na zadovoljivem nivoju, vendar pa se pogosto izkaže, da tovrstne rešitve niso najboljše. Pozornost na detajle, ki jo snemalec pridobi šele z izkušnjami, je tisto ključno, kar naredi resnično dober poročni video.

Oglejte si pretekle poročne videe ponudnikov storitve

Dejstvo je, da tudi profesionalni poročni snemalec, ki ima potrebno znanje in bogate izkušnje s poročnim snemanjem, morda ne bo zadovoljil vseh vaših pričakovanj. Vsak snemalec ima namreč samosvoj pristop, zato je pomembno, da se pred dokončno odločitvijo seznanite z referencami različnih snemalcev. To boste najlažje storili tako, da ponudnike storitve povprašate o možnosti ogleda poročnih posnetkov, ki so jih ustvarili v preteklosti. S tem boste dobili najboljši vpogled v slog posameznega snemalca in ugotovili, ali vam ustreza.

Jasno izrazite vse svoje posebne želje

Snemalec na poroki je izbran – kaj pa zdaj? Zavedati se morate, da pri poročnem snemanju ni »popravnih izpitov«. Zamujeni delčki dneva bodo tako za vedno izgubljeni, vsaj v materialni obliki. Prav zato vam priporočamo, da se s snemalcem pred velikim dnevom srečate osebno in natančno opredelite svoja pričakovanja, in to do najmanjših podrobnosti. Ne bojte se, da bi izpadli prezahtevni, saj imate navsezadnje pravico do tega, da je vaš poročni posnetek tak, kot si ga želite. Po drugi strani pa bo tudi vsak dober snemalec zagotovo vesel jasno izraženih želja, saj bo tako lažje ocenil, na kaj se osredotočiti med samim snemanjem. Vsega namreč enostavno ni mogoče zajeti, zato je zagotovo koristno, da je »selekcija« opravljena že vnaprej, z vašim sodelovanjem.


Kvalitetna raziskava trga je predpogoj za uspeh podjetja E računi za vse tiste, ki stavijo na enostavno poslovanje. Ste med njimi?