V članku vam bomo predstavili trik, katerega je uporabljal sam Theodore Roosevelt, da je opravil delo (za katero večina porabi ves dan) le v nekaj urah. Zelo hitro je ugotovil pomen intenzivnega, poglobljenega dela, ki brez distrakcij lahko željen učinek prinese že v zelo kratkem času.

V svoji mladosti je imel zelo veliko ukvarjal s fitnesom, boksanjem, plesom, poezijo, pisanjem knjig. Kljub vsem tem aktivnostim, ki so mu vzele kaj precej časa, pa je še vedno študij končal z blestečimi ocenami. Bodoči predsednik je začel vsak dan s pisanjem urnika, v katerega je zabeležil vsa svoja predavanja, dnevne športne aktivnosti in kosilo. Vmesni čas med aktivnostmi pa je namenil učenju, kar je pomenilo, da je imel celoten večer na razpolago, da uresniči vse svoje interese. Vmesni čas, katerega je porabil za učenje, je bil časovno zelo kratek, ampak ga je vedno namenil le in zgolj intenzivnemu učenju. To pomeni, da ni izgubljal časa s kofetkanjem in pogovarjanjem s prijatelji.

Naj vam predstavimo način, po katerem se je lotil dela. Najprej si je delo organiziral po prioritetah, nato je ocenil čas, katerega bi normalno porabil za takšno delo, in ga zelo skrajšal, kar je pomenilo, da je enako delo opravil v veliko krajšem času.

Vam svetujemo, da si na telefonu nastavite časovnik in ga postavite v območje vašega pogleda. Nato si postavite rok, in se v tem času odpovejte sanjarjenju, hranjenju, tipkanju po telefonu, torej kakršnim koli motečim faktorjem. Bo zelo naporno, zato sprva poskusite tak način le enkrat tedensko. Ko postanete bolj vešči, lahko tehniko uporabite tudi večkrat tedensko. Po nekaj mesecih te strategije, boste kaj kmalu ugotovili pomen skoncentriranega dela ali učenja, s katerim boste dosegli stopnje intenzivnosti, ki jih niste izkusili še nikoli, obenem pa boste pridobili veliko prostega časa za vse vaše hobije.


Kako priti do sreče?

Leave a Reply