Vsi vemo, da so pleksi, ki jih imenujemo tudi akrilne plošče, vsestranske, saj so izredno prilagodljive, stroškovno učinkovite in predvsem tako zelo praktične. Na trgu jih lahko kupimo v različnih barvah, oblikah in tudi velikostih. Dejavnost, ki jo v nadaljevanju izvajamo na njih, pa se pogosto imenuje tisk na pleksi.

Pleksi je res vsestransko uporabna zadeva

Pleski se uporablja za marsikaj. Med najpogostejšimi rabami so tako reklamne table, notranja oprema, v industriji ter sanitarni keramiki. Z reklamnimi tablami mislimo predvsem na t. i. 3 D napise, toteme, logotipe, stojala za prospekte, okvirje za palete. Notranja oprema, ki je narejena iz pleksi, je ponavadi v obliki šankov ter tudi oprem za trgovine. Njena funkcija v industriji je zaščita pri strojih in ostalih preciznih delih. Sanitarna keramika pa se s pleksi ponaša pri kopalnih kadeh, tuših kabine in še bi lahko naštevali.

Tisk na pleksi nam lahko zagotovi, da naše podjetje postane slavno

Ker je pleski tako zelo prilagodljiv in učinkovit, ga pogosto uporabljamo tudi za tisk. Nanj lahko torej tiskamo logotip našega podjetja in si s tem zagotovimo izjemno dobro promocijo oziroma reklamo. Ponavadi je to v obliki stojala, ki ga imamo postavljenega na raznih promocijskih sejmih in drugih podobnih prireditvah.

Lahko pa gre enostavno za poslikavo naše opreme

Pleksi je izjemno uporaben tudi v naših domovih. Pogosto ga uporabljamo kot alternativa steklu. Vsaka pleksi plošča namreč poskrbi, da zadovoljimo našim potrebam. Nanjo pa lahko natisnemo najrazličnejše motive, ki so lahko namenjeni našim najmlajšim, ali pa natisnemo resne motive, ki našemu domu dodajo še posebno noto in dodatno estetsko vrednost, ki nima primere.

Kakor koli že, veliko materialov je vsestransko uporabnih in tudi pleksi sodi med njih. Njegova raba je tako vsestranska in tudi tisk na pleksi je nekaj povsem običajnega, hkrati pa tako zelo praktičnega, predvsem pa poceni.


Črno-bel ali barvni printer Samostojni podjetnik ni mojster za vse