Če ste tudi vi med tistimi, ki so kot svoj prvi tiskalnik kupili igličnega, potem se gotovo strinjate, da so tiskalne naprave v treh desetletjih neverjetno napredovale. Marsikdo je bil takrat ponosen, da ima doma iglični tiskalnik Canon, ki je sicer tiskal besedila izjemno počasi – zgolj pol vrstice teksta naenkrat! Tiskanje namreč ni bilo nekaj, kar si je lahko privoščil prav vsak. Pravzaprav tudi računalnika ni imel kar vsak, če že, pa ta v večini primeru ni bil priključen na splet in je služil bolj kot ne za pisalni stroj in kakšno pasjanso.

Igličnih tiskalnih naprav danes ni več. Sam sem si najprej kupil “bljuvalni” tiskalnik Canon, katerega poimenovanje “ink jet” so kasneje uradno prevedli v “brizgalni”. Imel je zgolj črno kartušo, a v primerjavo z igličnim je bil prava revolucija. Še vedno pa daleč od tega, kar nam je na voljo danes. Ostajam pri isti znamki in tiskalnik Canon, ki ga danes uporabljam pri svojem delu, je laserski, tiska v barvah, na papir različnih dimenzij, z brezžično povezavo. Njegova hitrost je neverjetna in natisnjene strani kar letijo iz njega – če bi bil tisk danes tako počasen kot z igličnimi tiskalniki, bi izgubil živce.

Zakaj prav tiskalnik Canon?

Pravzaprav nimam nobene posebne naveze s to blagovno znamko, moja izbira je povsem preprosta. Tiskalnik Canon je bil prvi, ki sem ga uporabljal, in nato je skozi leta nekako naneslo, da sem pri tej znamki vedno dobil največ po najnižji ceni. Še posebej sem bil pozoren tudi na kartuše in tonerje, kajti za tiskalnik Canon je bilo mogoče že davno kupiti kompatibilne, s čemer si je mogoče precej znižati stroške. Cena same naprave pa je ravno tako ugodna – tudi laserski tiskalnik Canon sem dobil po izjemno ugodni ceni, ki daleč prekaša konkurenco.

Poleg tega me seveda vedno znova prepriča tudi kakovost. Pri svojem delu si ne morem privoščiti tiska, pri katerem se opazi površnost in nenatančnost. In tiskalnik Canon je zato še dodatno vreden sto točk.


Sistem davčnih blagajn Podjetnikom se splača imeti urejeno računovodstvo