Ugodni zobni implantati so vsekakor tisti, ki ponujajo določeno mero kakovosti za razmeroma ugodno ceno. Cenovna primerjava vsadkov namreč leži v kakovosti uporabljenih materialov in tehnologiji, ki je potrebna za njihovo izdelavo. Običajno je tako, da kakovost določa ceno. Protetika najvišje kakovosti tudi nudi daljšo življenjsko dobo v primerjavi s protetiko slabše kakovosti.

O izbiri blagovne znamke vsadkov se je najbolje posvetovati z zobozdravnikom. Običajno dentalne ordinacije sodelujejo z določenimi dobavitelji in vrsto let pri posegih in implantološkem zdravljenju zob uporabljajo vsadke istega proizvajalca, zato tudi poznajo vse prednosti in slabosti protetike. Končna cena pa je odvisna tudi od zobozdravstvene storitve, saj brez nje tudi vsadki nimajo posebne vrednosti.

Ugodni zobni implantati najvišje kakovosti

Najvišjo ceno imajo originalni vsadki, ki jih proizvajajo priznane in uveljavljene blagovne znamke s tradicijo. Za višjo ceno pa stoji kakovost, saj je protetika izdelana iz najboljših materialov v kombinaciji roksolida, titana in cirkonija. Vijaki vsadkov so prevlečeni s posebno snovjo, ki zagotavlja hitrejše celjenje dlesni in kosti po kirurški operaciji pričvrstitve vijakov v čeljustno kost.

Originalni vsadki so tudi klinično preizkušeni, saj proizvajalci s tem pridobijo določene podatke, ki jih nato uporabijo za razvoj tehnologije in materialov, ki nudijo optimalno biokompatibilnost oziroma zlitje vijakov s čeljustno kostjo, kar omogoča veliko mero stabilnosti, saj vijaki v popolnosti nadomestijo nekdaj zdravo korenino zoba. Originalna protetika tudi zagotavlja dolgo življenjsko dobo, dajejo pa tudi doživljenjsko garancijo na materiale.

Ugodni zobni implantati v kombinacij z drugo protetiko

Posebej pri zdravljenju brezzobosti in nadomeščanju večjega števila manjkajočih zob se zobozdravniki pogosto odločajo za kombinacijo vsadkov skupaj z drugo protetiko, kot so delne zobne proteze, ki so lahko fiksne ali snemljive. Dodatna izdelava proteze tudi vpliva na končno ceno, saj jo izdelajo posebej po meri, vendar pa ne pri istem proizvajalcu vsadkov, ki običajno izdelujejo le rešitve za implantološko zdravljenje zob.

Zobozdravniki tako pričvrstijo dva ali tri vijake vsadkov v spodnjo in zgornjo čeljustno kost, nato pa nanje namestijo tudi opornice, ki povezujejo vijake z zobno krono. S tem se zagotovi nosilnost, saj je zobna proteza mnogo bolj stabilna, če ima oporo na implantatih in ne sloni le na loku dlesni. Na drugi strani pa je nadomeščanje enega samega zoba mnogo bolj enostavno, zato je temu tudi primerna cena, ki vključuje ceno za vsadek in ceno za delo zobozdravnika.

Cena za vsadke sestavljena tudi iz storitev zdravljenja

Zobozdravnik specialist implantolog, protetik ali parodontolog, poskrbi za celoten potek zdravljenja manjkajočih zob, v kar je vključena tudi celostna diagnostika, zato da zobozdravnik pripravi plan zdravljenja glede na specifične potrebe. Morda je potrebno tudi začetno zdravljenje paradontoze ali pa posebna operacija, ki zagotovi močnejšo čeljustno kost.

V proces je vključena tudi kirurška pričvrstitev vijakov vsadkov v čeljustno kost, namestitev opornice in namestitev zobne krone. Vsekakor je potrebno več obiskov pri zobozdravniku, zato je tudi strošek zdravljenja višji. Ugodni zobni implantati so zatorej le del cene, preostali del pa predstavljajo zobozdravstvene storitve, ki so v večji meri samoplačniške, saj jih ne krije zdravstvena zavarovalnica.


Za enostavno poslovanje poskrbi spletno računovodstvo Kako vzpostaviti zdrave navade v službi z ustrezno prehrano?