Virtualna pisarna kot storitev za podjetnike prinaša številne prednosti. Najprej razložimo, kakšen je princip. Gre za to, da podjetnik za ceno nekaj 10 evrov na mesec najame poslovni naslov pri izbranem ponudniku. S ponudnikom se dogovori, na kakšen način mu bo posredoval prejeto pošto. Poleg tega pa se podjetje s ponudnikom lahko zmeni tudi za koriščenje prostora za občasne poslovne sestanke.

Kdaj je virtualna pisarna pametna odločitev?

Ko se posameznik ali skupina odloča za odprtje podjetja, mora poleg ostalega določiti tudi poslovni naslov. To je torej naslov, kjer naj bi se odvijalo poslovanje. veliko bodočih podjetnikov si želi, da bi poslovanje opravljalo kar od doma, saj na tak način odpadejo številni stroški najema fizičnih prostorov, njihovega vzdrževanja in nakupa posebne opreme. Vendar pa prijava domačega naslova kot poslovnega ni vedno možna ali pa ni vedno želena.

Kdaj prijava domačega naslova ni možna?

Recimo, da se odločite za opravljanje dejavnosti v stanovanju, ki ni v vaši lasti. Lastnik je vaš sobodajalec ali pa kateri od sorodnikov. Ko odpirate podjetje, morate priložiti tudi dovoljenje, iz katerega je razvidno, da vam lastnik dovoljuje poslovanje na tem naslovu. Tukaj pa se lahko zatakne, saj lastnik tega ne odobrava. V tem primeru je virtualna pisarna rešitev, da pridobite poslovni naslov, medtem ko še vedno lahko poslujete od doma.

Kdaj ni želena?

Včasih tudi podjetnik sam ne želi izpostavljati svojega domačega naslova kot hkratnega naslova podjetja. Ne želi si namreč, da bi bila na njegovem domu motena zasebnost. Če je na spletu namreč objavljen njegov naslov, potem se lahko kdo spotoma in nepričakovano najavi na tem naslovu. To lahko zmoti družinsko življenje in slabo vpliva tudi na ugled podjetja zaradi preveč domačega okolja. To namreč lahko da napačno sliko o (ne)profesionalnosti.

Poleg tega pa je sploh v primeru odročne lokacije domovanja podjetnika priporočljivo, da ta uporabi drug naslov za podjetje. To namreč veliko bolj pritegne stranke, ki iščejo podatke o podjetju prek spleta.


Nakup ali najem tiskalnika? Barvni tiskalnik – katere tipe poznamo?