Pri poslovanju si lahko zelo pomagamo z raznimi spletnimi orodji, tako ni čudno, da se je na splet preselilo tudi računovodstvo. Spletno računovodstvo je zelo dobra rešitev za vse tiste, ki si želijo poslovanje poenostaviti, hkrati pa bi radi dosegli kar najboljše rezultate pri svoji dejavnosti.

Računovodstvo preko spleta v takšni ali drugačni obliki omogočajo praktično vsi večji računovodski servisi, pa tudi manjši ponudniki se lahko dobro izkažejo s svojimi spletnimi orodji. Poleg tega imamo na voljo tudi nekatere ločene programe, ki nam omogočajo, da s svojim računovodskim servisom sodelujemo preko spleta, ali pa se kar sami lotimo številnih opravil, ki jih imamo z vodenjem računov.

Programi za spletno računovodstvo

Prav orodja, ki selijo nujna računovodska opravila na splet, se običajno izkažejo za najboljšo izbiro. To velja predvsem za manjša podjetja in samostojne podjetnike, ki iščejo elegantno rešitev za svoje računovodske potrebe. Program za spletno računovodstvo odpira različne možnosti, ki jih je vredno izkoristiti.

Samostojnim podjetnikom recimo omogoča, da kar sami brez težav opravljajo svoje računovodske obveznosti. Ponuja možnosti izstavljanja računov in plačilnih nalogov, obračun plač in prispevkov, pripravo bančnih izpiskov, različne opcije pregleda nad poslovanjem, samodejno knjigovodstvo, obračun DDV, pripravo poročil, lahko tudi vodenje zaloge in spremljanje prodaje. Tak napreden program je torej v različnih pogledih izjemno koristen za poslovanje.

To pomeni, da spletno računovodstvo ne koristi le samostojnim podjetnikom, temveč tudi različnim podjetjem, ki želijo pri poslovanju izkoristiti prednosti zmogljivih spletnih orodij.

Spletno računovodstvo pri računovodskih servisih

Že samostojni programi za spletno računovodstvo se lahko povezujejo z drugimi sistemi in omogočajo računovodskim servisom enostavno sodelovanje s podjetjem. Včasih pa računovodski servisi ponujajo svoje programe za poslovanje preko spleta, kar je prav tako elegantna rešitev.

V vsakem primeru lahko pri sodelovanju preko spleta pričakujemo kar nekaj prednosti. Predvsem so vsi postopki močno poenostavljeni, pogosto kar avtomatizirani. Ne bo potrebe po stalnih interakcijah in usklajevanju z računovodskim servisom, tudi nujni dokumenti bodo dostopni servisu avtomatsko. To zelo poenostavi profesionalno vodenje računov in zagotavlja odlično izkušnjo tako za podjetje kot za računovodski servis.

Cena za spletno računovodstvo

V nekaterih primerih je lahko uporaba računovodskih spletnih orodij celo brezplačna, večinoma pa se moramo pripraviti na stroške, ki bodo nastali. A cena je običajno zelo ugodna, gotovo ugodnejša kot pri drugih načinih računovodstva.

Za sam program se običajno plačuje mesečna ali letna naročnina, ki omogoča redno uporabo. Tu so ponudbe zelo ugodne, idealno za samostojne podjetnike, ki lahko sami opravljajo tudi nujna računovodska opravila. Mesečna naročnina lahko znaša le kakšnih 10 ali 15 evrov, pa tudi naprednejši paketi pri zmogljivih spletnih računovodskih orodjih niso bistveno dražji, dosegajo recimo okoli 30 evrov.

Spletno računovodstvo delo zelo poenostavi, zato gre pričakovati ugodne cene tudi v primeru, da želimo na ta način sodelovati z računovodskim servisom. Za profesionalno računovodstvo bo treba prav tako odšteti le nekaj deset evrov na mesec, morda okoli 50 evrov, s tem da strokovnjaki poskrbijo za vsa opravila, orodja za spletno računovodstvo pa zagotovijo enostavno in pregledno poslovanje na obeh straneh.


Odkup dolga pri podjetjih, ki uspešno poslujejo Ugodni zobni implantati za zdravljenje manjkajočih zob