Si želite v očeh vaših strank zasijati? Bi radi, da si vaši dobavitelji spremenijo mnenje o vas? Želite, da vas drugi vidijo kot podjetnika, ki na poslovanje gleda resno in zavzeto? Potem morate začeti pri osnovah. Začnite pri najemu poslovnega prostora.

Poslovni prostor

Poslovni prostor je prostor, znotraj katerega lahko opravljamo našo dejavnost. To je lahko od doma, zunaj na prostem, knjižnica ali pa v središču mesta. Kje točno bo vaša lokacija, na to tudi vpliva cena najema. Če boste od doma opravljali vaše delo, potem kakšnih posebnih stroškov niti ne pričakujte. Je pa res, da posledično boste morda malo manj zagnani, hkrati pa boste podvrženi večjim distrakcijam oziroma motnjam. Od zvonjenja telefona, zvonjenja zvonca, televizije, hladilnika. Praktično vse kar je v prostoru v katerem opravljate vašo poslovno dejavnost, lahko deluje kot distrakcija. To so lahko tudi knjige okoli vas, revije, navsezadnje pa tudi družinski člani. Čeprav se morda sliši grdo, ampak tako je.

Najem poslovnega prostora

In ker si tega ne želimo, si lahko že z majhnim vložkom zagotovimo mir in osredotočenost pri poslovanju. Najem poslovnega prostora je za podjetnika zelo nujen korak, skozi katerega bo prej ali slej moral iti. Tako, da če se še niste odločili za to, potem boste prav kmalu na točki kjer boste o tem razmišljali. Kaj pa če res ne potrebujemo pisarne in si ne želimo dodatnega stroška? Nobena dejavnost ni taka, da je ne bi mogli še bolje opravljati iz druge lokacije. Vse je zgolj stvar navade. Glede stroškov pa lahko rečemo le, da je najem poslovnega prostora investicija v boljše in kakovostnejše opravljeno delo. Seveda bo na začetku potrebno nekaj časa, da se navadite na to, da morate od doma, in da v vaši pisarni ne diši po svežem kosilu, ampak ravno to je tisto. To vas bo gnalo naprej. Le tako se boste lahko osamosvojili. Je popolnoma enako selitvi od staršev. Na začetku je težko, ker je novo okolje in se ga bojimo. Ko pa zaživimo, pa zagotovo lahko trdimo, da je to eden najboljših korakov v našem življenju. Najemite svojo pisarno še danes in zaživite ter poslujte kot odrasli podjetnik.


Normiranec – povezan tudi z ugotavljanjem davčne osnove Laserski ali brizgalni tiskalnik – kateri je boljša izbira?